OM toch in beroep vanwege dader mishandeling

10 August 2019, 11:54 uur
Sport
mainImage
Inzet: de Rotterdamse agent Wim Rietveldt

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank, die gisteren de dader van een schoppartij waarbij een agent gewond raakte vrijuit liet gaan. Eeder al nodigde minister Grapperhuis de Rotterdamse agent Wim Rietveldt uit om bij hem langs te komen.

Het vermoeden bestaat dat de rechtbank tot zijn oordeel kwam door een fout in de aangifte. Rietveldt haalde in zijn eerste verklaring twee verdachten door elkaar. Camerabeelden tonen de ware toedracht. Er zijn ook getuigenissen van collega’s van Rietveldt.

Wim Rietveldt, die wijkagent is in Cool Zuid, werd twee weken geleden bij een arrestatie geschopt door een verdachte die in zijn auto een ballonnetje leeg zoog. De tegenstribbelde man, die mogelijk ook dronken was, kreeg een rijverbod. Daar raakte hij zo obstinaat van dat hij de agent tegen zijn rug trapte. Rietveldt liep daarbij een gekneusde nier op en plaste kort na het incident op de Nieuwe Binnenweg bloed. Hij is inmiddels weer aan het werk, maar is nog steeds onder behandeling in het ziekenhuis.

 


Door: OM