NOC*NSF: zorg om recreatiesporter bij avondklok

19 January 2021, 11:04 uur
Sport
mainImage

De invoering van een vroege avondklok kan met name voor recreatiesporters vervelende gevolgen hebben, vreest sportkoepel NOC*NSF. Het kabinet stelt een beperking van de bewegingsvrijheid voor tussen 20.00 uur 's avonds en 04.00 uur 's nachts, als extra maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus.

"We moeten afwachten wat de maatregel precies inhoudt maar een verdere inperking van de sportmogelijkheden zou niet goed zijn, met name voor recreanten die overdag druk zijn en 's avonds buiten aan hun conditie willen werken", zegt een woordvoerder van NOC*NSF.

In Nederland geldt voor zo'n vijfduizend topsporters een uitzonderingspositie. Zij mogen, in tegenstelling tot andere volwassenen, trainen en in wedstrijden uitkomen. Of dat ook in de avond mag, wanneer de avondklok wordt ingevoerd, is niet duidelijk. "Als je je beroep ook 's avonds mag uitoefenen, geldt dat ook voor die topsporters, denken we. Maar het is moeilijk om te duiden welke kant het nu op gaat", aldus de woordvoerder, die zich met name zorgen maakt over de volksgezondheid.


Door: ANP