NK scootmobiel op Circuit van Zandvoort

25 June 2018, 10:34 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
NK scootmobiel op Circuit van Zandvoort

De  stichting Gouden Dagen organiseert op woensdag 27 juni het NK Scootmobiel op het Circuit van Zandvoort. Twaalf  teams van zes ouderen (75-plus) uit verschillende regio’s strijden op verschillende onderdelen om de titel ‘Nederlands Kampioen Scootmobiel’. Uit deze regio doet Ridderkerkse Scootmobiel Club mee.

Het startschot wordt gegeven door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De minister onderschrijft onze boodschap dat door mobiliteit de kans op eenzaamheid afneemt. Hoewel het een feestelijk, zomers evenement wordt, verbindt de organisatie er enkele serieuze componenten aan: terugdringen van eenzaamheid, mobiliteit en verkeersveiligheid. Zo’n 92 procent van de ouderen leeft zelfstandig thuis. Een deel wil dat ook, maar voor velen betekent dit een geïsoleerd bestaan. Zo voelt meer dan de helft van de 75-plussers in ons land zich eenzaam. Voor Gouden Dagen is dat onacceptabel. ,,Daarom maken wij ons hard tegen eenzaamheid.’’

Zo komen we bij mobiliteit en als logisch gevolg op verkeersveiligheid. Gouden Dagen vindt dat ouderen in staat moeten zijn er zelfstandig op uit te kunnen om op die manier anderen te ontmoeten. Een scootmobiel is daarbij een enorme uitkomst. Een scootmobiel is eenvoudig te bedienen en er is geen rijbewijs voor nodig. En dat moet zo blijven.
Om die reden is woensdag ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig. Deelnemers aan het NK krijgen een verkorte cursus omgaan met de scootmobiel in het verkeer. VVN organiseert deze praktijk-cursussen in het hele land om het zelfvertrouwen en de zelf-bewustwording in het verkeer te vergroten. Daarnaast is het belangrijk voor scootmobielrijders om te weten wat hun plaats op de weg is.

Bron: ANP