Nissewaardpenning voor Aren Buvens

6 March 2020, 22:31 uur
Sport
mainImage

Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard heeft vrijdag een Nissewaardpenning uitgereikt aan Aren Buvens. De uitreiking vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van VV Spijkenisse in Spijkenisse.

Aren Buvens is in 1961 als jongetje voetballer bij VV Spijkenisse geworden en is nooit meer weg gegaan. Toen hij zelf nog voetbalde bij de 'groen-witten' is hij samen met het team in 1975 Amateurkampioen van Nederland geworden door de zondagkampioen Emmen met 1-0 te verslaan. De heer Buvens heeft daarna op uitnodiging van de KNVB verschillende keren in het Nederlands amateurelftal gespeeld. Hij kreeg ook aanbiedingen van NAC Breda en AZ'67, maar wilde niet weg bij VV Spijkenisse en kreeg een baan in de gezondheidszorg.

Bij VV Spijkenisse was hij jeugdtrainer. Hij stond samen met Hans Brekelmans en trainer Peter Wubben aan de wieg van de Spijkenisse Academy. Doel hiervan is één van de beste Nederlandse jeugdopleidingen bij de amateurs te worden, waarin plezier en ontwikkelen samen gaan door veel persoonlijke aandacht te geven aan spelers en staf. De jeugdopleiding van Spijkenisse is inmiddels een officiële samenwerkingspartner van de Feyenoord Academy. De heer Buvens werd ook bestuurslid technische zaken en hield zich veel bezig met de samenstelling van de selectie. In 2019 nam hij afscheid als elftalleider bij de hoofdklasser uit Spijkenisse.

Aren Buvens is gewaardeerd om zijn vermogen mensen te verbinden, hij stimuleerde het verenigingsgevoel, was initiatiefrijk en nam het voortouw in de uitvoering van allerlei zaken. Begin dit jaar is hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van VV Spijkenisse benoemd tot erelid van de club, vanwege zijn enorme verdiensten als speler, trainer en bestuurslid.