Nieuwe dreun voor Excelsior; nacompetitie komt steeds dichterbij

6 April 2024, 22:17 uur
ANP
Casper Widell van Excelsior.

PEC Zwolle heeft tegen Excelsior een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. De nummer 14 van de Eredivisie versloeg in het eigen stadion de concurrent met 2-1.

Met de zege komt PEC Zwolle op 31 punten, 9 punten meer dan nummer 16 Excelsior. De ploeg die aan het einde van het seizoen de zestiende plaats bezet, moet play-offs tegen degradatie spelen.

PEC Zwolle had sinds de laatste zege begin februari slechts 2 punten gepakt in acht duels. De thuisploeg leek in de eerste helft vastbesloten om de slechte serie te beëindigen. Na een grote kans voor Excelsior via Lazaros Lamprou nam PEC Zwolle de wedstrijd in handen. Bram van Polen schoot in kansrijke positie over, een treffer van Lennart Thy werd afgekeurd en Eliano Reijnders zag een inzet net naast gaan. Anselmo Mac Nulty maakte in de 18e minuut uiteindelijk de 1-0 na een scrimmage.

PEC Zwolle was daarna nog dicht bij een tweede treffer via onder anderen Younes Namli en Anouar El Azzouzi, terwijl een terugspeelbal van Excelsior-middenvelder Julian Baas op zijn eigen paal belandde. De gevaarlijke Odysseus Velanas verdubbelde daarna de voorsprong in de 66e minuut met een laag, hard schot, 2-0. Vanuit het niets maakte Lance Duijvestijn het vijf minuten voor tijd weer spannend na een misser van Zwolle-keeper Jasper Schendelaar, maar verder kwamen de bezoekers niet, 2-1.