Net geen stunt voor WCR tegen Wippolder

27 February 2018, 10:42 uur
Digitaal Dagblad

Tot drie keer toe kwam WCR afgelopen zondag op voorsprong tegen subtopper Wippolder maar tot drie keer toe kwam de nummer vijf van de tweede klasse D op gelijke hoogte.
WCR opende scherp tegen de Delftse opponent. Dit leidde al vroeg in het treffen tot de 1-0. Aanvaller Jochem Vlemmings maakte de 1-0 met een rake schuiver. De betere kansen voor rust waren voor de thuisploeg. Een voorzet van rechts leek door weer door Vlemmings te kunnen worden binnen gewerkt, maar hij kwam een teenlengte tekort om de marge te verdubbelen.
In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, met name door het wegvallen van Marcelli Lima (tweemaal geel). Een lange bal kon verlengd worden en uit de kluts viel de 1-1 binnen. Kort hierna stoomde Rilgilio Ramsubagh op aan de rechterflank. Zijn voorzet werd door een Wippolder-verdediger binnengegleden (2-1). Na balverlies op het middenveld bij WCR kwam Wippolder via een counter direct weer op gelijke hoogte.
Maar opnieuw rechtte WCR de rug. Een voorzet van Robin Boender leidde tot een luchtduel tussen Weeda en de doelman van Wippolder. Weeda was de uitgelopen goalie met zijn hoofd te vlug af en Jeremy van der Ent gaf vlak voor de doellijn het beslissende zetje.
Maar Wippolder bleef jagen op een punt aan de Omloopseweg. In het laatste kwartier bestookten de Delftenaren het doelgebied van WCR met lange ballen en hieruit ontstond enkele minuten voor tijd de gelijkmaker; 3-3.