Neptunus met de hakken over de sloot

9 August 2020, 00:30 uur
Sport
mainImage
Neptunus-coach Jaarsma

door Jan van der Sande

In de tweede wedstrijd tegen Twins Oosterhout was een verdedigend zwak Neptunus ternauwernood in staat om de Brabanders van zich af te houden. Eindstand slechts 4-3.

Starter Orlando Yntema begon niet zo sterk als men van hem gewend is de laatste tijd. In de tweede inning kreeg hij drie honkslagen tegen, waarna hij met volle honken Tyriq Kemp met vier wijd een vrije loop gaf. Hierdoor kon Shurman Marlin het eerste punt scoren.

Pas in de derde inning kon de thuisploeg iets terugdoen. Hits van Gregory Muller en Benjamin Dille bracht eerstgenoemde voor de gelijkmaker over de thuisplaat. In de vierde beurt leek Neptunus een grote voorsprong te nemen, maar slechts twee man scoorden ondanks dat er drie honkslagen van de knuppels kwamen. 3-1

Twins verkleinde de achterstand na een verre double van ex-Neptuniaan Mick Vos. Via een opofferings stootslag kwam hij op het derde honk waarna een verre vangbal na een klap van Rashelon Carolina de achterstand halveerde.

Het antwoord van de drietanders kwam direct. Dwayne Kemp, honkslag, en Gianison Boekhoudt via een vrije loop kwamen allebei op het honk. Er volgde een double steal en omdat catcher Jason Halman de bal ver over de derde honkman gooide kwam gemakkelijk de 4-2 stand op het bord.

Ook Neptunus ging fouten maken. Stijn van der Meer tosste een bal hoog over Benjamin Dille heen. Hierdoor kwamen er lopers op 1 en 3 in plaats van twee uit via een dubbelspel. De hierna volgende honkslag van Shurman Marlin zorgde voor 4-3.

De thuisploeg bleef knoeien, totaal maakten zij vier fouten, net zo veel als in de voorgaande zeven wedstrijden totaal. Twins kwam echter niet verder dan het derde honk zodat de kleine voorsprong gehandhaafd bleef. Na starter Orlando Yntema, die de win op zijn naam kreeg, waren het Elton Koeiman en Kevin Kelly die de overwinning uit het vuur sleepten.

Zondag volgt de laatste wedstrijd in dit drieluik. Coach Ronald Jaarsma en zijn mannen treden dan aan in Oosterhout. Verleden week was Twins daar de reuzendoder door Pirates met 9-0 terug naar huis te sturen. Neptunus is dus gewaarschuwd. Aanvang 15.00 uur.