Neptunus bereikt door zege de Play-offs

22 August 2020, 20:42 uur
Sport
mainImage
Darryl Collins

door Jan van der Sande

Neptunus heeft de Play-offs bereikt. Dat zag er voor de thuiswedstrijd tegen Quick niet naar uit, want er was dreiging van regen. Maar toen toch om 14.00 uur de wedstrijd kon beginnen kreeg de tegenstander van de Drietanders als snel geen vat op de worpen van hun pitchers. Neptunus nam snel een kleine voorsprong en bouwde die per slagbeurt uit tot een 7-1 zege.

Starter Orlando Yntema heerste weer op de heuvel. In vijf innings stond hij slechts drie spelers op de honken toe. Geen van hen bereikte de thuisplaat. Vanuit de dugout zag hij zijn teamgenoten per slagbeurt een kleine voorsprong snel groter maken. Totaal kwamen er twaalf hits van de Rotterdamse knuppels. De helft daarvan waren goed voor twee honken.

Vooral Darryl Collins had goed zicht op de pitches die op hem afgevuurd werden. Drie hits uit vier beurten stichtten veel gevaar. Tweemaal spatte de ballen van zijn knuppel uiteen op de outfield omheining, slechts luttele centimers verwijderd van homeruns.

Na vier en een halve slagbeurt moest er alsnog een half uur gestaakt worden omdat regen verder spelen onmogelijk maakte. Op dat moment was de wedstrijd al geldig. De Drietanders hadden namelijk een 4-0 voorsprong.

Onder ideale omstandigheden kon er toch verder gespeeld worden. Aaron de Groot was een goede opvolger voor Yntema. In de laatste inning kreeg hij een punt tegen, helaas werd dit veroorzaakt door een fout in het Neptunus infield.

Acht van de negen spelers waren goed voor minstens één hit waardoor er twaalf in de boeken kwamen. Benjamin Dille en Quintin de Cuba sloegen er elk twee. Eerder noemden we de drie van Darryl Collins.

Door deze zege is Neptunus niet meer bereikbaar voor de ploegen die de vijfde tot de achtste positie innemen. Hierdoor verzekerden de mannen van coach Ronald Jaarsma, zeven wedstrijden vóór het einde van deze ingekorte competitie, zich voor de play-offs die op dinsdag 10 september zullen beginnen.

Morgen, zondag eindigt het drieluik in Amersfoort tegen Quick. Aanstaande donderdag is het Haagse Storks de tegenstander. Omdat zij niet over een lichtinstallatie beschikken wordt deze wedstrijd aan de Abraham van Stolkweg gespeeld. Aanvang: 19.30 uur.