Nederlaag duwt WCR dieper in de zorgen

27 March 2018, 13:18 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Nederlaag duwt WCR dieper in de zorgen

WCR heeft zondag opnieuw op onnodige en pijnlijke wijze verloren. Op bezoek bij VFC waren de betere kansen voor WCR, maar de club uit Rhoon bleef na een benutte strafschop van de thuisploeg toch met lege handen staan (1-0).
Het duel met de oudste club uit Vlaardingen bleek een heuse degradatiekraker. Hierin kwam het vooral aan op het winnen van duels en de ‘tweede bal’. Dat ging de geel-blauwen relatief goed af; er werd in elk geval zeer weinig weggegeven. Doordat er aan beide kanten verder weinig werd gecreëerd, ging de rust in met 0-0.
In het tweede bedrijf ontstonden wel de nodige kansen voor WCR. Na een goede onderschepping van Mano Cruden stuurde de gelegenheidslinksback zelf Arthur Movsesjan weg. De spits van WCR kwam oog in oog met de ervaren doelman van VFC die het Movsesjan dusdanig moeilijk maakte dat hij niet tot scoren kwam.
Even later kopte Frank Weeda een corner van Robin Boender op de borst bij Rilgilio Ramsubagh. Deze nam goed aan en vuurde richting het vijandige doel, maar opnieuw hield de VFC-sluitpost zijn ploeg op de been. En ook een solo van Jeremy van der Ent was niet voldoende om de verdiende voorsprong op het scorebord te brengen.
VFC bleef opportunistisch de lange bal hanteren en uit één daarvan kregen de gastheren een strafschop. WCR-doelman Gio Hagendoorn wist de bal nog wel te beroeren maar een tegentreffer, tevens de eindstand, werd niet voorkomen.
Aanstaande zondag speelt WCR thuis op De Omloop. Titelkandidaat CVV Zwervers is dan de opponent en de aftrap vindt plaats om 14.00 uur.