NEC bezorgt koploper PSV eerste nederlaag in Eredivisie

30 March 2024, 19:12 uur
ANP

PSV heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Eredivisie verloren. De Eindhovenaren gingen in de 27e speelronde met 3-1 onderuit bij NEC.

Johan Bakayoko zette de koploper nog wel op voorsprong. De Belgische buitenspeler werkte de bal in de twintigste minuut vanuit de rebound binnen.

NEC sloeg kort voor rust toe uit een strafschop van Lasse Schöne. PSV-middenvelder Joey Veerman veroorzaakte die penalty. Enkele minuten na de pauze zette de Japanner Kodai Sano de thuisploeg op voorsprong. Na ruim een uur spelen zorgde Sylla Sow met een schot van dichtbij in het dak van het doel voor de 3-1.

Strafschop gestopt

Jasper Cillessen stopte in de 81e minuut een strafschop van PSV-aanvoerder Luuk de Jong.

Feyenoord, dat op de tweede plaats staat in de Eredivisie, kan de achterstand op PSV zondag bij winst op FC Utrecht tot 7 punten verkleinen.