Mollema zet klassement uit z'n hoofd

20 July 2019, 19:52 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Bauke Mollema kan zich in de Tour de France na zaterdag gaan richten op dagsuccessen. De Nederlandse renner van Trek-Segafredo kon lange tijd mee op weg naar de top van de Tourmalet, maar moest op een gegeven moment toch lossen. Mollema gaf 3.29 toe op de Franse ritwinnaar Thibaut Pinot en speelt in het algemeen klassement nu geen rol van betekenis meer.

"Het klassement is nu voorbij. Dat brengt misschien meer kansen met zich mee. Richie Porte had ook geen goede dag bij ons. Hij verloor twee minuten, maar is gelukkig nog wel strijdvaardig om weer terug te keren in de top tien", aldus Mollema, die benieuwd is of Julian Alaphilippe de gele trui tot in Parijs in bezit weet te houden. "Hij heeft eerder in grote ronden altijd wel een slechtere dag gehad en bovendien heeft hij nog nooit voor een klassement gereden. Er komen nog veel beklimmingen boven de 2000 meter, die verteert ook niet iedereen even goed. Team Ineos heeft nog altijd twee man er goed tussen staan, maar ook Steven Kruijswijk behoort nu tot de topfavorieten."

Poels

Wout Poels kijkt met verbazing naar de verrichtingen van Julian Alaphilippe in de Tour de France. De Fransman bleef ook zaterdag in de eerste zware Pyreneeënrit vrij eenvoudig overeind en pakte als nummer twee zelfs tijdwinst op Geraint Thomas en Egan Bernal, ploeggenoten van Poels bij Ineos.

"Hoe hij vrijdag in de tijdrit reed... Dan is iedereen wel op zijn hoede. Alaphilippe is in de vorm van zijn leven. We weten allemaal dat hij kan klimmen, maar nu is de vraag hoe lang hij het vol gaat houden. Ik hoop niet tot Parijs. Maar je weet het niet. Hij rijdt als een malle", aldus Poels, die over zijn eigen optreden tevreden was. "Ik voelde me goed tot 5 kilometer voor het einde. Toen ging het net even te hard." Poels eindigde als 21e, op ruim 4 minuten van ritwinnaar Thibaut Pinot.

Poels heeft er nog wel vertrouwen in dat Bernal en Thomas in de slotweek toe kunnen slaan. "Je wilt het liefste tijd pakken, maar zo werkt het niet altijd. Het kan gebeuren, morgen weer een dag."