Mats Wieffer koos mede op advies van doelman Verbruggen voor Brighton

6 July 2024, 10:04 uur
Sport
mainImage
ANP
Mats Wieffer.

Mats Wieffer informeerde met name bij Oranje-doelman Bart Verbruggen, voordat de Feyenoorder een contract voor vijf jaar ondertekende bij Brighton & Hove Albion. "Hij zei meteen: het is een club waar je je goed kunt ontwikkelen en Brighton is een mooie stad", vertelt Wieffer op de website van zijn nieuwe club. "Bovendien is het altijd een droom geweest in de Premier League te voetballen."

Wieffer (24) treft bij Brighton naast Verbruggen nog twee Nederlanders: Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. "En ook Yankuba Minteh komt hier voetballen." De Gambiaan was als huurling het afgelopen seizoen ploeggenoot bij Feyenoord, dat naar verluidt zo'n 30 miljoen euro ontvangt voor de uit Borne afkomstige middenvelder.

Wieffer, die door een blessure het EK miste, kijkt uit naar voetballen op het allerhoogste niveau. "Ik weet dat ik hier een hogere intensiteit ga meemaken dan ik gewend ben. Met Feyenoord heb ik dat in de Champions League al meegemaakt, maar hier speel je elke week zulke fysiek zwaardere wedstrijden. Dat wilde ik graag."

Nieuwe trainer

Brighton volgde hem al langer. Het was ook een van de redenen dat hij voor de club koos. Wel treft hij er met de Duitser Fabian Hürzeler een nieuwe trainer. "Ik heb met hem gesproken en hij maakte een zeer goede indruk. Hij legde uit hoe ze willen spelen en dat lijkt veel op wat ik met Feyenoord gewend ben."

Wieffer legt op de website uit zichzelf te zien als een nummer zes, een verbindingsspeler. "En ik kan ook box-to-box spelen. Ik ben een voetballer die mee wil opbouwen, die vooruit wil voetballen en duels wil winnen. Dat zijn mijn kwaliteiten", klinkt het bij zijn online-introductie.
 

 


Door: ANP