Liveduels Eredivisie blijven tot medio 2030 te zien bij ESPN

10 October 2023, 15:19 uur
Sport
mainImage
ESPN

De livewedstrijden uit de Eredivisie blijven tot medio 2030 te zien bij sportzender ESPN. De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben hier op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord over bereikt.

Het huidige contract met ESPN loopt door tot en met 2025. De Eredivisie CV heeft bij de onderhandelingen het resultaat afgestemd met een klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse. Het resultaat hiervan is voorgelegd aan alle clubs, die hiermee akkoord zijn gegaan. De Eredivisie CV meldt niet hoeveel geld er met de nieuwe overeenkomst gemoeid is. Vorige maand meldde De Telegraaf dat zou gaan om een bedrag van 750 miljoen euro.

Een consortium van telecompartijen, waaronder KPN en VodafoneZiggo, had ook belangstelling voor de rechten. Maar ze liet eerder deze maand weten dat er in hun ogen geen sprake is geweest van een eerlijk biedingsproces. Het consortium vroeg de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt in te grijpen, maar er is nu toch een akkoord.

De Eredivisie CV zegt dat er is toegewerkt naar een resultaat dat "recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen". Ook stelt de organisatie dat de deal met ESPN gunstig is voor de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen omdat alle wedstrijden in die competities al vanaf volgend jaar rechtstreeks zullen worden uitgezonden op de zender.

De samenvattingen van de wedstrijden uit de Eredivisie worden nu uitgezonden door de NOS. Het is nog niet duidelijk of dat zo blijft.

 


Door: ANP