Laatste dagen Leonidas lijken geteld

1 November 2021, 19:27 uur
Sport
mainImage

De laatste dagen van RKSV Leonidas lijken geteld. De Rotterdamse zaterdag derdeklasser heeft met het Sportbedrijf Rotterdam besloten de huurovereenkomst van het complex in Schiebroek per 1 november te beëindigen. Daarnaast heeft de club besloten alle elftallen te zullen terug trekken.

Het sportbedrijf Rotterdam meldt in een persbericht dat het gaat bekijken hoe het gebruik van het complex op de korte en lange termijn ingevuld kan worden. Een nieuwe bewoner voor het complex is nog niet gevonden.

Het jarenlang gerenommeerde Leonidas, waarvoor enkele oud-Spartanen - onder wie Tinus Bosselaar - zijn laatste wedstrijden speelde, was enkele jaren geleden nog actief in de top van het zondagvoetbal. Dat de 112 jaar oude club bij de KNVB heeft gemeld alle elftallen uit de competitie terug te trekken, betekent dit dat de club vermoedelijk ophoudt te bestaan.

In de derde klasse C zal Leonidas derhalve niet meer in actie komen. Botlek, MVV’27, OVV, Zuidland en GHVV’13 raken daardoor een zege kwijt. Tevens zullen de periodetitels veranderen. De eerste twee periodes zullen over 12 wedstrijden gaan. De laatste periode zal via de competitie worden vergeven.