Koeman ziet in Wieffer op termijn een betere versie van De Roon

20 March 2023, 18:44 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman denkt dat Feyenoorder Mats Wieffer op termijn "een betere versie van Marten de Roon kan worden". De bondscoach haalde de 23 jaar oude Wieffer voor het eerst bij Oranje.

"Hij zal niet tien man voorbijlopen en een bal op een presenteerblaadje aan de spits geven. Maar hij is een echte teamspeler en zonder bal onderschept hij veel. En hij heeft een goede passing. Op die positie hebben de laatste bondscoaches vaak een beroep gedaan op De Roon. En die was altijd een goed koppel met Frenkie de Jong", aldus Koeman.

"Zijn selectie geeft aan dat we in Nederland niet zo snel bang zijn om jonge spelers te brengen, zelfs niet als hij nog maar zo weinig wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld. Je scout hem en je kijkt naar hem in wedstrijden zoals zondag. En uiteindelijk maak je een keuze en ik selecteer hem met name op basis van wat ik in wedstrijden heb gezien. Voor een debuut in Oranje zou ik niet bang zijn."

Koeman gaf te kennen dat hij reeds met Wieffer heeft gesproken. "Ik wist niet of hij mijn vergelijking met De Roon als een compliment zag, maar hij zei van wel", aldus de bondscoach. "Hij is nog jong en wordt alleen maar beter."

Wieffer is een van de revelaties van het seizoen in de Eredivisie. Hij is inmiddels een vaste waarde in het elftal van de koploper. "Wat je hoort en ziet is dat hij met twee benen op de grond blijft, ondanks de lovende kritieken."

Ook Xavi Simons is erbij in de eerste week van het tweede tijdperk onder Koeman. "Hij is een groot talent, die natuurlijk heel belangrijk is voor PSV qua rendement. Hij geeft schwung aan het elftal en dat is leuk om te zien. Er is ook een aantal dingen dat hij nog een beetje moet veranderen. Hij is nog jong en daar ga ik nog met hem over praten."

Koeman had zondag geboeid gekeken naar de Klassieker, die Feyenoord met 3-2 won van Ajax. "Je kunt niet anders dan stellen dat ze fit ogen en fit zijn. Ze komen zo vaak op achterstand, maar ze hebben de klasse, power en mentaliteit om het steeds recht te zetten. Dat is zeer knap", zei Koeman over de Rotterdammers.

Oranje speelt vrijdag in Parijs tegen Frankrijk en neemt het maandag op tegen Gibraltar.


Door: ANP