Koeman wil zien of Wijnaldum nog 'perfecte nummer 10' is

18 March 2024, 18:09 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman wil de komende anderhalve week de trainingen en oefenduels van Oranje met Schotland en Duitsland ook benutten om te bekijken of Georginio Wijnaldum nog van waarde kan zijn op het EK. "Ik wil hem gewoon bij de groep zien", zei de bondscoach. "Ik wil zien of hij nog van toegevoegde waarde voor ons is. Die diepgang die hij had, ik wil zien of dat nog steeds zo is. We hebben zijn fysieke data gezien en die liggen dicht bij zoals ze altijd waren."

De 33-jarige Wijnaldum speelt dit seizoen voor Al Ettifaq, een club uit Saudi-Arabië die Jordan Henderson begin dit jaar verliet voor Ajax. Hij scoorde 27 keer in negentig interlands voor Oranje en vormde vooral in de eerste periode van Koeman bij Oranje een goed duo met Memphis Depay. Wijnaldum kwam vorig jaar zomer voor het laatst in actie voor de nationale ploeg tijdens de finaleronde van de Nations League.

"Ik heb een verleden met Gini", zei Koeman. "Ik heb met hem gesproken. Nu heb ik hem hier voor twee wedstrijden. Voor iedereen is dit grotendeels een examen. Er zijn niet zoveel momenten meer voor het EK. Vanuit zijn positie was hij altijd een perfecte nummer 10, daar hebben we er niet veel van. Wijnaldum gaat zeker een gedeelte van de duels met Schotland of Duitsland spelen."


Door: ANP