Koeman vindt dat Weghorst na Ierland verstandiger had moeten zijn

20 November 2023, 16:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman is niet zo te spreken over het optreden van Wout Weghorst na de wedstrijd tegen Ierland (1-0). De spits, die al vroeg in de wedstrijd het doelpunt maakte, reageerde zaterdag in een interview met de NOS gepikeerd toen hij een vraag kreeg over het tegenvallende veldspel van Oranje.

"Ik kan me er iets bij voorstellen, in zijn positie. Dat is iets menselijks", aldus Koeman tijdens een persconferentie in Faro, waar hij vooruitkeek naar het afsluitende EK-kwalificatieduel met Gibraltar. "Of het verstandig is, is een andere vraag. Dat zal hij zelf ook wel erkennen."

Weghorst was de laatste drie interlands basisspeler bij Oranje. Dat komt mede door de afwezigheid van de geblesseerde Memphis Depay. "Memphis is al een hele lange tijd niet fit. Memphis die fit en goed is, is nog steeds een meerwaarde voor dit elftal", zei Koeman. "We hopen dat iedereen straks voor het EK fit is. Dan zullen we keuzes, en hopelijk ook moeilijke keuzes, moeten maken om uiteindelijk tot de beste 23 spelers te komen."


Door: ANP