Koeman: deze wedstrijd mag je vergeten

16 November 2019, 23:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman was zaterdag vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. "Ik vind dat je de wedstrijd van vanavond snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep", sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

"We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten. Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven", zei de bondscoach. "We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen."

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. "We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet."


Door: ANP