KNVB zoekt draagvlak bij clubs

24 April 2020, 12:23 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

De KNVB heeft alle clubs uit het betaalde voetbal vrijdagochtend een aantal scenario's aangeboden waarover ze zich mogen uitspreken. De ploegen uit de eredivisie en eerste divisie hebben tot 16.30 uur de kans te laten weten hoe beide competities moeten eindigen.

Het bestuur betaald voetbal ziet graag dat de Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst, zoals de UEFA donderdag ook al dringend verzocht. Daarnaast mogen alle profclubs zich uitspreken of er ploegen uit de eredivisie moeten degraderen en vervangen moeten worden door clubs uit de eerste divisie.

De KNVB ziet voor volgend seizoen niets in een competitie met 20 ploegen, de huidige 18 en de twee beste geklasseerde ploegen van de eerste divisie (SC Cambuur en De Graafschap).

De KNVB houdt vanaf 14.30 uur een videocall met alle profclubs en vertegenwoordigers van voetballers en trainers. Het bestuur betaald voetbal, bestaande uit algemeen directeur Eric Gudde en commercieel directeur Jean Paul Decossaux, beslist na 16.30 hoe het seizoen in het betaalde voetbal eindigt. De KNVB liet eerder al weten dat het zelfstandig beslist, maar wel een zo'n groot mogelijk draagvlak wil creëren.