KNVB smeekt regering pilot met pubiek te verlengen

25 April 2021, 23:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalbond KNVB doet een oproep aan de overheid om de pilotfase voor voetbalwedstrijden met publiek te verlengen voor de resterende wedstrijden van het seizoen. De KNVB laat weten dat het "in deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten cruciaal is om door te gaan en niet stil te vallen" en dat daarom contact is opgenomen met de overheid.

De pilot verlengen is volgens de voetbalbond verstandig omdat er pas net is gestart met testen voor toegang. In het afgelopen weekend is volgens de KNVB bij de stadions alles prima verlopen. "Bij de ingang duurde het iets langer, maar iedereen zat op tijd op z'n plaats", zegt de woordvoerder. "We signaleren wel dat de app nog niet overal vlekkeloos werkt. Daarom is extra testen verstandig."

Het betaald voetbal speelt de laatste wedstrijden van de competities begin mei. "Het is wenselijk voor de bedrijfstak om in deze fase nog publiek te ontvangen", aldus de KNVB. "Ook met het oog op perspectief en loyaliteit richting fans en supporters is het fijn om nog (beperkt) publiek te mogen ontvangen."

Dit weekend was er publiek bij alle wedstrijden in de Eredivisie. Vanwege de huidige landelijke pilot met sneltests zit er volgend weekend sowieso beperkt publiek bij de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.