Kökcü heeft weinig reden tot klagen na 'goede overwinning'

26 February 2023, 18:06 uur
Sport
mainImage
ANP

Orkun Kökcü had naar eigen zeggen weinig reden tot klagen na de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De koploper kwam in Limburg niet in de problemen en won met 4-2.

"In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. Ze kwamen nog wel even terug, maar uiteindelijk boekten wij een goede overwinning", zei Kökcü voor de camera van ESPN. Bij rust was het al 3-0 voor de koploper, die zodoende weer een stapje dichter bij de landstitel kwam.

Na een reeks moeilijke wedstrijden lag onderschatting op de loer, wist ook de captain. "Daar werd vooraf door de trainer ook op gehamerd na een serie van best pittige wedstrijden. Het moeilijkste deel hadden we gehad, maar dit was de belangrijkste wedstrijd, een test voor ons."

Kökcü keerde terug bij Feyenoord na een schorsing en speelde goed samen met Mats Wieffer, die het mooiste doelpunt van de middag voor zijn rekening nam. Van afstand schoot hij raak voor de 0-2.

"Toen Mats binnenkwam zag je al dat hij voetballend makkelijk mee kon draaien en met hem zijn we veelzijdiger. Hij kan wel schieten, maar ik dacht toen hij aanlegde dat de bal het stadion uit zou gaan", aldus de tevreden aanvoerder. "Mij hoor je niet klagen, ik ga zo in de bus lekker naar de andere wedstrijden kijken." Concurrenten Ajax en PSV treffen respectievelijk Vitesse en FC Twente.


Door: ANP