Kampioenschappen bij JudoExtra

19 March 2018, 12:31 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Kampioenschappen bij JudoExtra

Omnisportvereniging de Pont uit Rotterdam en stichting SPAL uit Rhoon hielden zaterdag 17 maart voor de negende keer de JudoExtra kampioenschappen. De koppeling tussen deze twee organisaties zijn Karin en Aad Wijntjes. Ze geven beide judolessen en Aad is voorzitter van zowel de Pont als van SPAL.
De judowedstrijden werden gehouden  in de sportzaal van de mytylschool de Brug in Schiebroek. In totaal deden er 83 judoka's mee van de mytylschool de Brug, de Pont uit Rotterdam en van stichting SPAL uit Rhoon. Karin Wijntjes, gymjuf  bij de mytylschool de Brug en judotrainer bij de Pont en SPAL weet als geen ander wat deze jeugdige sporters kunnen en wat hun mogelijkheden zijn. Er waren dan ook goede indelingen en poules gemaakt zodat alle judoka's verantwoord met elkaar konden sporten.
Op negen matten werden er wedstrijden gehouden in het 'eiland afduwen'  en werden er grondpartijen en staande partijen afgewerkt. Alle judoka’s mochten op het podium een prachtige beker als prijs in ontvangst nemen van  Manouk Bohnen, gymnastiekdocent van de mytylschool.