Kampioen Feyenoord stuurt FC Emmen play-offs voor degradatie in

21 May 2023, 16:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Kampioen Feyenoord heeft FC Emmen dieper in de degradatiezorgen geduwd. De club uit Drenthe verloor in de voorlaatste speelronde in eigen huis met 3-1 en zag concurrent Excelsior winnen. De zestiende plaats is daarmee nu al zeker voor Emmen en dat betekent dat de ploeg van de scheidende trainer Dick Lukkien de play-offs moet spelen en daarin degradatie moet zien te voorkomen.

Emmen kwam na een kwartier wel op voorsprong door een goal van Richairo Zivkovic. Oussama Idrissi maakte voor rust al gelijk en in de tweede helft zette Feyenoord door. Invaller Danilo scoorde twee keer en bezorgde Feyenoord zijn dertiende zege op rij en de 25e van het seizoen.

De spelers van Feyenoord moesten de afgelopen dagen vooral bijkomen van de festiviteiten rond de behaalde titel, met als hoogtepunt de huldiging op de Coolsingel. De gevierde trainer Arne Slot had de ploeg toch redelijk op scherp kunnen krijgen voor de uitwedstrijd in Drenthe. Daarmee speelde vast het prettige vooruitzicht mee dat de kampioen na het weekeinde een paar dagen op vakantie mag naar Ibiza om bij te komen.

Zivkovic reageerde in de 15e minuut alert op een dieptepassje van Keziah Veendorp en passeerde met een gemikt schot doelman Justin Bijlow van Feyenoord. Het was te veel gevraagd voor Emmen om overwicht te houden. Na een half uur viel de gelijkmaker. Idrissi haalde uit met rechts en schoot de bal in de kruising. Keeper Mickey van der Hart toucheerde de bal, maar onvoldoende. Emmen had kort daarna op 2-1 kunnen komen, maar Ole Romeny tikte een lange voorzet van achteren net voorlangs.

Na de pauze had Feyenoord de overhand. Invaller Javairô Dilrosun schoot rakelings over en spits Santiago Giménez raakte de paal, waardoor de zestiende competitietreffer van de Mexicaan uitbleef. Invaller Danilo maakte uiteindelijk het verschil. De Braziliaan scoorde eerst uit een voorzet van Lutsharel Geertruida en tikte daarna de 3-1 binnen na een sluw hakballetje van Alireza Jahanbakhsh.

 


Door: ANP