Jubileumeditie van tennistoernooi Rotterdam van start

13 February 2023, 08:46 uur
Sport
mainImage
ANP

De jubileumeditie van het internationale tennistoernooi van Rotterdam gaat van start. Het is de vijftigste editie van het ABN AMRO Open, dat bekend stond als het ABN AMRO World Tennis Tournament.

De Griek Stefanos Tsitsipas, nummer 3 van de wereld, is als eerste geplaatst in Rotterdam. Vorige maand haalde Tsitsipas de finale van de Australian Open, waarin Novak Djokovic te sterk was. Félix Auger-Aliassime uit Canada verdedigt in Ahoy zijn titel.

In totaal doen er vier Nederlanders mee aan het enkelspel in Ahoy: Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven en Gijs Brouwer. De laatste drie ontvingen allemaal een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek. Voor Krajicek wordt het al zijn twintigste editie als directeur van het indoortoernooi. Maandag komen geen Nederlanders in actie in het enkelspel; Van de Zandschulp en Griekspoor treden wel samen aan in het dubbel.

Het ABN AMRO Open duurt tot en met zondag. De finale wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander. Hij bezoekt voorafgaand aan de eindstrijd een expositie met hoogtepunten uit de geschiedenis van het toernooi.


Door: ANP