Jong Oranje in kwartfinales tegen Denen, Fransen of Russen

30 March 2021, 20:50 uur
ANP
Justin Kluivert (l).

Jong Oranje speelt in de kwartfinales van het Europees kampioenschap tegen Denemarken, Frankrijk of Rusland. De tegenstander voor het elftal van bondscoach Erwin van de Looi is woensdag bekend.

De Nederlandse beloften versloegen dinsdag Jong Hongarije met 6-1. Dani de Wit opende kort voor rust de score. In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Myron Boadu uit een strafschop de voorsprong. De 3-0 en 4-1 kwamen op naam van PSV'er Cody Gakpo. Verdediger Sven Botman en invaller Brian Brobbey scoorden in de slotfase ook nog.

Jong Duitsland speelde met 0-0 gelijk tegen Jong Roemenië. Jong Oranje eindigde als eerste in groep A en Duitsland als tweede.

Nederland neemt het maandag 31 mei in Boedapest op tegen de nummer 2 uit groep C. Denemarken leidt na twee speelronden in die poule met 6 punten. Frankrijk en Rusland hebben allebei 3 punten en IJsland is puntloos.

Woensdag speelt IJsland in de laatste ronde tegen Frankrijk en Denemarken neemt het op tegen Rusland.

Het EK is vanwege de veranderde speelkalender (vanwege het coronavirus) opgedeeld in twee delen. De kwartfinales, halve finales en finale zijn in de periode van 31 mei tot en met 6 juni.