Albrandswaards Dagblad | Jong Oranje in kwartfinale EK voetbal tegen Jong Frankrijk
mainImage

Jong Oranje in kwartfinale EK voetbal tegen Jong Frankrijk

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje.
31 maart 2021, 20:53 uur
Sport

Jong Oranje speelt in de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal tegen Jong Frankrijk. Dat land eindigde woensdag in Hongarije door een overwinning op Jong IJsland (2-0) als tweede in groep C en werd daardoor aan Nederland gekoppeld.

Jong Denemarken was de beste in die groep. Het land, dat afsloot met een zege op Jong Rusland (3-0), won drie keer op rij. Jong Oranje sloot dinsdag de groepsfase af als winnaar in een poule met Jong Duitsland, Jong Roemenië en Jong Hongarije.

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje gaf toen al aan voor de volgende ronde eigenlijk geen voorkeur te hebben, wat tegenstander betreft. "Omdat dit EK gesplitst is in twee delen, hebben we nul aandacht besteed aan de andere poules en ploegen. We gaan nu naar huis en hebben twee maanden om ons voor te bereiden. Ik zou het echt niet weten de sterkte in te schatten."

De kwartfinales, halve finales en finale van het jeugd-EK zijn van 31 mei tot en met 6 juni. Het toernooi wordt voortgezet met de volgende kwartfinales: Nederland - Frankrijk, Denemarken - Duitsland, Spanje - Kroatië en Portugal - Italië.

De Spaanse jeugd is titelverdediger.


Door: ANP | Foto: ANP