Jochem Kuiper Hoofd Jeugdopleiding bij vv Rhoon

19 April 2018, 10:51 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Jochem Kuiper Hoofd Jeugdopleiding bij vv Rhoon

Jochem Kuiper is per 1 april bij vv Rhoon in dienst getreden als Hoofd Jeugdopleiding voor JO13 tot en met JO19. In de functie van HJO zal hij samen met de andere leden van de Technische Jeugdcommissie verantwoordelijk zijn voor het bewaken en uitvoeren van het technische beleid binnen de jeugdopleiding van vv Rhoon. Zijn taken zullen onder meer bestaan uit organiseren van trainersoverleggen en informatiebijeenkomsten, mede zorgdragen voor het selectieproces, begeleiden van jeugdtrainers en jeugdspelers, bezoeken van wedstrijden en trainingen van jeugdteams, het maken van analyses van wedstrijden en zicht houden op de ontwikkelingen van spelers.

De dertigjarige Kuiper kent de club al vanaf zijn zesde. In het verleden was hij jeugdspeler, selectiespeler en lid van de Jeugdcommissie. Na het behalen van zijn KNVB diploma’s Pupillentrainer en Trainer/Coach-III, werkte hij jarenlang als Jeugdtrainer bij de E-, D- en B-selecties. Na een ‘pauze’ van een aantal jaar waarin hij prioriteiten stelde aan zaken als reizen, werk en gezin, gaat hij nu weer aan de slag bij vv Rhoon.

,,Als klein jongetje begon ik ooit met voetballen bij deze prachtige club aan de Omloopseweg en ik ben ontzettend trots om nu in deze functie als Jeugdcoördinator weer terug te zijn. In mijn rol als HJO kan ik in eerste instantie precies datgene doen waar mijn hart ligt; werken met jonge kinderen die graag voetballen. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om de sportieve ambities van Rhoon verder waar te maken.’’