JO17-1 van Oude Maas schrijft geschiedenis

11 June 2018, 15:56 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Nu Oude Maas samen met PSV Poortugaal opgaat in de nieuwe voetbalvereniging sv Poortugaal is het de vraag wie de laatste kampioen zou worden van v.v. Oude Maas. Donderdagavond was de laatste wedstrijd van Oude Maas JO17-1. Bij winst kon dit team de laatste kampioen worden van v.v. Oude Maas. De tegenstander was FC IJsselmonde en de enig overgebleven concurrent NOC/Kralingen zou alleen bij een gelijkspel of verliespartij van Oude Maas kampioen worden.
Op een heel druk sportpark Albrandswaard werden de spelers met het nodige vuurwerk onthaald. Menig familielid en bekende van de spelers is aanwezig. Al snel na de aftrap blijkt FC IJsselmonde een maatje te klein te zijn. Het spel speelt zich grotendeels af op hun helft en binnen een kwartier is het raak. Rechtsbuiten Julian de Groot glipt langs zijn directe tegenstander en verschalkt de doelman. 1-0.
Vele kansen volgen nog voor Oude Maas. Maar het duurt het nog tot minuut 30 alvorens de score wordt verdubbeld. Het is opnieuw Julian die de bal in het doel weet te werken. En dat is gelijk het startsein om de score flink op te voeren. Nog voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Nieuwdorp staat de teller op 6-0.
Met de nodige wissels en een feeststemming op de tribune en rond het veld, wordt de tweede helft een formaliteit. Hoewel FC IJsselmonde goed aan de tweede helft begint is het toch vooral Oude Maas dat gevaarlijk is. Nog drie keer verdwijnt de bal in het doel van FC IJsselmonde. Waarmee de eindstand op 9-0 komt en de dik verdiende titel binnen is gehaald. Hiermee is onder JO17-1 de allerlaatste kampioen van Oude Maas geworden.