6 April 2024, 19:17 uur
Orange Pictures
Lauritsen werd gemist

door Piet Ocks

Het overwicht van Sparta in vooral de eerste helft en de 1-0 voorsprong ten spijt, was het gemis van de geblesseerde Tobias Leuritsen voelbaar op Het Kasteel. De lange, kopsterke spits had zich zeker in de eerste helft kunnen laten gelden. Het was in het voordeel van Heracles, dat uiteindelijk met 1-2 zegevierde.

De absentie van Lauritsen betekende tevens een minder optreden van Arno Verschueren, terwijl zijn vervanger Charles-Andreas Brym te statisch en daardoor veelal onzichtbaar was. Desondanks was het de Canadees, die Sparta vlak voor rust op voorsprong zette. Op aangeven van Pelle Clement passeerde hij met een strak schot doelman Michael Brouwer: 1-0.

Eerder al had Koki Saito over het doel van Heracles-keeper Micheal Brouwer gemikt en zag Arno Verschueren zijn schot geblokt. Kort hierna zorgde Shunsuke Mito ook voor gevaar. De Japanner zorgde er met zijn schot voor dat Micheal Brouwer zijn eerste redding van de middag moest verrichten. En even later ging een kopbal van Koki Saito voorlangs. Sparta’s overwicht werd pas vlak voor rust beloond met de treffer van Charles-Andreas Brym.

Lang kon Sparta evenwel niet genieten van de voorsprong. Even na rust plaatste Marko Vejinovic een vrije trap op Justin Hoogma, die de 1-1 knap langs de met uitkomen twijfelende doelman Nick Olij kopte. Waarna Heracles het initiatief naar zich toe trok, terwijl Sparta moeilijk onder de druk van Heracles uit kon spelen.

Langzaam leek Sparta zich te herpakken, maar in de 73e minuut kwam de ploeg zelfs op een achterstand. Invaller Mario Engels draaide weg bij Mike Eerdhuijzen, waarna de oud-Spartaan met een pass op Jizz Hornkamp de 1-2 inleidde.

Even voor tijd moest Nick Olij nog ingrijpen, toen Mohamed Sankoh alleen op hem afkwam, waarmee hij de 1-3 voorkwam. Zelfs de acht minuten extra speeltijd mochten Sparta niet baten.

‘’De eerste helft hadden we goed onder controle,’’ vond Arno Verschueren. ‘’Na rust speelden we te slap. Het is jammer, want we hadden deze week met het oog op de play-offs goede zaken kunnen doen.’’

Opstelling Sparta: Nick Olij, Said Bakari (83’ Rayvien Rosario), Bart Vriends (83’ Rick Meissen) , Mike Eerdhuijzen (89’ Tijs Velthuis), Djevencio van der Kust; Metinho (83’ Jonathan de Guzmán), Arno Verschueren, Pelle Clement; Shunsuke Mito (66’ Camiel Neghli), Charles-Andreas Brym, Koki Saito.