Jaap Stam: we moeten hier doorheen

18 August 2019, 19:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft na drie competitiewedstrijden pas drie punten en daar kan trainer Jaap Stam vanzelfsprekend niet tevreden mee zijn. "Natuurlijk hadden we allemaal nu graag negen uit drie gehad", zei hij na het derde gelijkspel op rij, tegen FC Utrecht (1-1). "Maar we weten ook waar we vandaan komen en dat je soms even geduld moet hebben."

Stam mist met Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen en Sven van Beek drie potentiële basiskrachten vanwege blessures. De teruggekeerde Leroy Fer en Rick Karsdorp zijn nog niet fit genoeg om steeds 90 minuten te spelen. "We moeten hierdoorheen. We zitten in de fase waarin we aan het opbouwen zijn. Ik moet spelers opstellen die het de laatste jaren niet gewend waren om drie wedstrijden in de week te spelen. Daar moeten we allemaal wel aan gaan wennen, zodat we in een bepaald ritme komen."

De nieuwe trainer van Feyenoord zag hoe zijn ploeg in de openingsfase weer zomaar een doelpunt weggaf. Issah Abass profiteerde van een reeks fouten bij de thuisclub. "We zien allemaal dat dingen soms niet lekker lopen, dat er verkeerde keuzes worden gemaakt en dat we op bepaalde momenten niet hard genoeg ingrijpen. Anders scoren zij niet zo makkelijk", aldus Stam. "Dat moet gewoon beter."

John van den Brom, de trainer van FC Utrecht, hield gemengde gevoelens over aan het gelijkspel in De Kuip. Zijn ploeg miste in de slotfase heel wat kansen op de winnende treffer. "We hebben hier de kans gehad om meer dan één punt mee te nemen. Aan de andere kant, het is voor mij als trainer heel lang geleden dat ik met een resultaat wegging uit De Kuip. Dat we desondanks niet tevreden zijn over het eindresultaat, zegt wel genoeg."

 


Door: ANP