Integrale Hatha Yoga: ontspanning door inspanning

3 August 2018, 11:52 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Integrale Hatha Yoga: ontspanning door inspanning

Yvonne Oster is een ervaren yogadocente die sinds negen jaar les geeft aan verschillende groepen in Rhoon. Naast yogadocente is zij ook maatschappelijk werkster en lichaamsgericht psychotherapeut. Haar yogalessen zijn relaxed maar tegelijkertijd inspannend en het effect op het welbevinden en het lichaam is groot. Haar trouwe cursisten zijn zeer tevreden over de lessen en het verloop onder hen is dan ook heel klein.

Een leerling: ,,Ik heb een drukke baan en ben moeder van twee puberdochters. Sinds een jaar of vijf zit ik op yoga bij Yvonne. Ik zie iedere week weer uit naar haar yogales: inspanning gecombineerd met ontspanning. Tijdens de oefeningen op het matje voel ik de stress en spanning uit mijn lichaam wegvloeien en als herboren ga ik de deur weer uit. Ik merk ook aan mijn ademhaling dat de yoga mij goed doet.’’

Met ingang van september start Yvonne met een nieuwe yogagroep op dinsdagavond om 20.30 uur; nieuwe cursisten zijn hiervoor welkom.
De lessen worden gegeven in de vorm van integrale Yoga. Integrale Hatha Yoga is een rustige vorm van yoga. De lessen beginnen met enkele momenten van rust om de aandacht naar jezelf te brengen. Daarna volgen yogahoudingen en oefeningen die voor ieders lichaamstype geschikt zijn en die worden afgewisseld met momenten van ontspanning. Zo merk je de uitwerking in het lichaam op en leer je weer heel bewust hoe je lichaam aanvoelt. Zo ervaar je waar je bijvoorbeeld nog spanning vasthoudt en leer je hoe je de spanning weer bewust kan leren loslaten.

Door dit te oefenen zal je merken dat je in het dagelijks leven hier ook bewuster van zal zijn en uiteindelijk makkelijker kunt loslaten. Naast de yoga houdingen worden er ook ademoefeningen gedaan om het lichaam te voorzien van extra zuurstof en meer energie vrij te laten komen. De yogahoudingen bevorderen uiteraard de lichamelijke gezondheid door het soepel en sterk te maken, maar leren je ook om beter te luisteren naar het eigen lichaam.

De les wordt altijd afgesloten met een korte meditatie.

Inschrijven voor de nieuwe groep voor dinsdagavond om 20.30 uur kan per email via: [email protected], onder vermelding van naam en contactgegevens. Bellen met 06- 28094652 kan ook. Voor meer informatie: www.rhoonyoga.nl.