Albrandswaards Dagblad | Heerjansdam-veteranen ernstig mishandeld

Heerjansdam-veteranen ernstig mishandeld

mainImage

Het bestuur van de voetbalvereniging Heerjansdam heeft vandaag bekendgemaakt dat twee spelers van het veteranenelftal zaterdag tijdens een wedstrijd door spelers van BZC Zuiderpark uit Rotterdam-Zuid zijn mishandeld. Toen een speler van Heerjansdam in de 75ste minuut op de grond lag na een duel, kwam een speler van BZC Zuiderpark van een afstand van minimaal 25 meter met grote snelheid aangerend en met een flying tackle en noppen vooruit trapte hij onze liggende speler vol op de zij en in diens ribbenkast. In het ongeloof, de verbijstering en het onvermijdelijke duw- en trekwerk dat daaruit ontstond, kreeg ook een andere Heerjansdam-speler een gewelddadige klap van de zijkant op zijn slaap. Beide spelers zijn met de ambulance naar het Maasstad Ziekenhuis vervoerd.

Het eerste slachtoffer moest, na 112 gebeld te hebben, vervolgens 45 minuten op het koude veld wachten voordat de ambulance verscheen. Met name om dit slachtoffer maakten de Heerjansdamse clubleden, supporters en familie zich grote zorgen. De speler bleek ‘s avonds ‘slechts’ een gebroken en een gekneusde rib en geen verdere inwendige schade te hebben opgelopen. De andere speler had een snee van een paar centimeter bij de wenkbrauw en deze is dichtgeplakt. De beide slachtoffers aan Heerjansdamse kant maken het naar omstandigheden goed. Beide spelers hebben inmiddels, een dag later, aangifte gedaan bij de politie die een strafrechtzaak zal opstarten tegen de twee daders.

Eenmaal gealarmeerd kwamen bestuursleden en betrokken vrijwilligers van Heerjansdam meteen in actie. Er is door Heerjansdam onmiddellijk een crisisteam geformeerd met twee bestuursleden, coördinator senioren, coördinator scheidsrechters en scheidsrechter van dienst. Er is in de commissiekamer na afloop meteen een conference call gehouden met het landelijk meldpunt incidenten en geweld bij de KNVB, die een tuchtrechtelijke procedure zal opstarten. Daar liet Heerjansdam het nog niet bij zitten. Het bestuur heeft ’s avonds contact gezocht met het bestuur van BZC/Zuiderpark. Door de bestuurlijke contactpersoon werd meteen positief gereageerd, een ingelaste bestuursvergadering over passende strafmaatregelen aangekondigd en excuses naar de club Heerjansdam aangeboden.