Giménez schiet Feyenoord naar zege bij PEC Zwolle

8 October 2023, 14:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij PEC Zwolle ruim gewonnen en zich herpakt na de nederlaag tegen Atlético Madrid in de Champions League. De ploeg van coach Arne Slot was in Zwolle met 2-0 te sterk. Santiago Giménez zorgde voor beide treffers van de Rotterdammers.

Het was voor Slot even afwachten waartoe Feyenoord in staat was na de intensieve wedstrijd in Madrid die met 3-2 werd verloren. De Feyenoord-coach moest het zonder Gernot Trauner doen die niet fit was. Lutsharel Geertruida speelde daardoor centraal achterin en Bart Nieuwkoop als rechtsback. Voorin kreeg Yankubah Minteh de voorkeur boven Ramiz Zerrouki en stond rechtsbuiten. Calvin Stengs zakte een linie terug.

PEC Zwolle-coach Johnny Jansen kon niet beschikken over Lennart Thy en Ferdy Druijff, die samen goed waren geweest voor vier van de zeven doelpunten van PEC dit seizoen. Ook aanvoerder Bram van Polen was er nog niet bij vanwege knieklachten. Jansen had een basisplaats voor Dean Huiberts en voor Tolis Vellios voorin.

De Rotterdammers zetten vroeg druk en probeerden met een hoog tempo kansen af te dwingen, maar waren slordig in de afwerking. Minteh kwam bij een snelle omschakeling goed door op aangeven van Giménez, maar zag zijn schot stuiten op doelman Jasper Schendelaar. Giménez maakte er vijf minuten later wel 1-0 van. Hij profiteerde van geschutter bij de PEC-verdedigers en doelman Schendelaar en schoot met een halve omhaal raak.

Ook in de tweede helft had Feyenoord het initiatief, maar dat leidde niet tot veel kansen. Nadat PEC niet goed wegwerkte kopte Quinten Timber de bal naar Giménez die meteen uithaalde en met een hard schot de keeper kansloos liet. De Mexicaan bracht zijn totaal in de Eredivisie op twaalf treffers na acht wedstrijden. Daarmee passeert hij het aantal van clubiconen Cor van der Gijp en Ove Kindvall, die in respectievelijk 1960 en 1967 elf keer trefzeker waren in acht duels.

PEC kreeg na ruim een uur een kansje via Huiberts, maar die kon de bal niet langs doelman Timon Wellenreuther krijgen. Slot bracht in de slotfase Zerrouki en daarna Leo Sauer, Alireza Jahanbakhsh en voormalig PEC-speler Thomas Beelen in de ploeg. Maar na een zware week kon Feyenoord het tempo en de scherpte niet vasthouden. PEC was echter niet bij machte iets terug te doen tegen de landskampioen.

 


Door: ANP