Geen extra afhakers bij Oranje op wedstrijddag

24 March 2023, 11:22 uur
Sport
mainImage
ANP

Oranje heeft niet te maken gekregen met extra afhakers in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk. Donderdagochtend verlieten vijf spelers de selectie omdat ze volgens de KNVB met een virusinfectie kampen. De mogelijkheid bestond dat er nog meer internationals ziek zouden worden. Dat is niet het geval, aldus een woordvoerder van het Nederlands elftal.

Oranje werkt zodoende met 23 spelers toe naar het duel, dat om 20.45 uur begint in het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. Bondscoach Ronald Koeman riep drie vervangers op voor Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen, te weten Stefan de Vrij, Ryan Gravenberch en keeper Kjell Scherpen. De Vrij trainde donderdagmiddag al mee, Gravenberch en Scherpen nog niet.

Koeman hield er een dag voor de wedstrijd voorzichtig rekening mee dat meer spelers ziek zouden worden. "We sluiten niets uit en ik denk dat dat wel verstandig is vanwege wat er aan de hand is. We zijn wel wat voorzichtiger met het handen schudden, maar je kunt niet alles uitsluiten", zei de bondscoach.

 


Door: ANP