Gakpo ziet het op EK wel goed komen met naar vorm zoekende Depay

23 June 2024, 18:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Cody Gakpo maakt zich op het EK vooralsnog niet druk om Memphis Depay. De aanvaller van Liverpool, die op een persconferentie met Wout Weghorst een ontspannen indruk maakte, ziet het uiteindelijk wel goed komen met de naar vorm zoekende spits van het Nederlands elftal.

"We hebben de wedstrijd tegen Frankrijk wel nabesproken, maar daarbij ging het niet zozeer over de wisselwerking tussen Memphis en mij of Memphis en de andere spelers", zei Gakpo desgevraagd. Depay gaf na het doelpuntloze duel met de WK-finalist aan het gevoel te hebben gehad op een eiland te staan en weinig in het spel te worden betrokken.

"Iedereen kent Memphis. Hij wil als spits graag de bal hebben. In sommige wedstrijden kan dat wat lastig zijn en kun je je geïsoleerd voelen. Dat doen we als medespelers uiteraard niet expres, we zijn ons ervan bewust wat Memphis kan brengen", aldus Gakpo. "We praten regelmatig met elkaar. We proberen nog beter op elkaar ingespeeld te raken."

Gakpo zelf toonde in de eerste twee wedstrijden op het EK al wel zijn vorm en bracht in het met 2-1 gewonnen duel met Polen de gelijkmaker op zijn naam. Op het WK in Qatar was hij ruim anderhalf jaar geleden drie keer trefzeker. "Ik denk niet dat er echt een trucje voor is om op een toernooi in vorm te zijn. Iedereen wil zich graag laten zien, er is geen geheim", vervolgde de 25-jarige Gakpo, die van alle profvoetballers bijna de meeste wedstrijden speelde dit seizoen. De international spelersvakbond FIFPro berekende dat de oud-PSV'er tot het EK 65 duels had gespeeld, slechts twee minder dan koploper Saud Abdulhamid van de Saudische club Al-Hilal.

Van vermoeidheid is geen sprake, zei Gakpo, die blij is dat hij bij het Nederlands elftal als linksbuiten voetbalt. Bij Liverpool staat hij ook nog wel eens in de spits. "Ik denk dat ik gewoon een linksbuiten ben, dat is de positie waar ik het beste uit de voeten kom. Ik heb ook geprobeerd me te ontwikkelen als spits, maar linksbuiten speel ik het liefst."

Het Nederlands elftal kan een plek in de achtste finales van het EK nauwelijks nog ontgaan. Met een gelijkspel tegen Oostenrijk is het elftal van bondscoach Ronald Koeman zeker van de eerste of tweede plek in de poule. Gakpo: "De laatste groepswedstrijd willen we winnend afsluiten, daar ligt onze focus. We hebben een goede ploeg met veel verschillende kwaliteiten. We zijn moeilijk te verslaan, maar moeten het keer op keer laten zien."
 

 


Door: ANP