FIFA: schorsing Marc Overmars wereldwijd doorgevoerd

9 January 2024, 19:57 uur
Sport
mainImage
ANP
Marc Overmars.

De nationale schorsing van Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode als technisch directeur bij Ajax, wordt mondiaal doorgevoerd. Dat meldt NRC. Daarmee kan hij zijn huidige functie als technisch directeur van de Belgische club Royal Antwerp FC (voorlopig) niet langer uitoefenen.

Half november werd Overmars door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak voor twee jaar geschorst, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hierdoor mocht hij zeker een jaar geen functie uitoefenen bij Nederlandse voetbalorganisaties. Dit had op dat moment geen directe gevolgen omdat Overmars in België werkzaam is.

Maar, zoals de reglementen voorschrijven, droeg de Nederlandse voetbalbond KNVB de nationale uitspraak over aan de tuchtcommissie van de FIFA. Nadat Overmars niet in beroep ging tegen de nationale straf, was het aan dit orgaan om te besluiten of de straf internationaal moest worden overgenomen.

Na vragen van NRC eind december hierover, mailt een woordvoerder van de FIFA deze dinsdag: "De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn."

 


Door: ANP