Feyenoorder Sinisterra rondt transfer naar Leeds United af

7 July 2022, 15:00 uur
Sport
mainImage
ANP

Luis Sinisterra vertrekt bij Feyenoord. De 23-jarige Colombiaanse buitenspeler rondde donderdag zijn transfer naar de Engelse Premier League-club Leeds United af.

Sinisterra, die bij Leeds een contract ondertekende tot de zomer van 2027, speelde vier jaar lang in Rotterdam. De vijfvoudig international kwam in die periode tot 113 wedstrijden waarin hij 35 keer scoorde en 29 assists gaf. Vooral afgelopen seizoen, onder leiding van trainer Arne Slot, was Sinisterra belangrijk.

"Ik ga veel dingen enorm missen, maar er zijn nog veel meer mooie herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen", zegt Sinisterra, die de tweede Feyenoorder is die deze transferperiode de overstap maakt naar de hoogste Engelse competitie. Linkerverdediger Tyrell Malacia voetbalt vanaf nu voor Manchester United.

Feyenoord ontvangt naar verluidt 25 miljoen euro voor Sinisterra. Dat is een recordbedrag voor de Rotterdammers. Feyenoord verkocht Dirk Kuijt in 2006 voor 18 miljoen euro aan Liverpool.

Sinisterra is na Brenden Aaronson, Tyler Adams, Darko Gyabi, Rasmus Kristensen en Marc Roca de zesde nieuweling in de selectie van Leeds, dat vorig seizoen degradatie maar net wist te voorkomen.