Feyenoorder Hartman mist oefenduel van Oranje met Schotland

21 March 2024, 16:11 uur
Sport
mainImage
ANP

Quilindschy Hartman mist vrijdagavond de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA. "Hij is niet helemaal fit uit de wedstrijd van Feyenoord tegen Heerenveen gekomen", zei bondscoach Ronald Koeman op een persconferentie. "Hij kreeg dinsdag weer een beetje last op de training. Het duel met Schotland komt te vroeg voor hem."

Linksback Hartman blijft wel deel uitmaken van de selectie van Oranje en keert niet terug naar Feyenoord. "Want hij kan dinsdag mogelijk nog wel een rol spelen in ons oefenduel met Duitsland", zei Koeman, die maandag aanvaller Brian Brobbey geblesseerd zag afhaken.

Bondscoach Ronald Koeman is voorzichtig met Memphis Depay, die na een jaar vol blessureleed weer terug is bij het Nederlands elftal. "Ik vind hem er echt weer fit uitzien", zei hij. "Maar we moeten oppassen als hij vermoeid raakt. Met hem moet je dan altijd uitkijken."

Depay wil zoveel mogelijk minuten maken in de duels met Schotland en Duitsland, dat Oranje dinsdag in Frankfurt ontvangt. "Dat zei Memphis ook tegen mij", zei Koeman. "Dat is zijn goed recht, maar Memphis vindt altijd dat hij alweer heel veel kan. Hij zou een van beide duels wel negentig minuten kunnen spelen. Maar dat hangt er ook vanaf hoe zijn fysieke gesteldheid ervoor staat in de slotfase van het duel. We zullen het moeten aankijken."
 

 

 


Door: ANP