Feyenoord zonder blessures uit slijtageslag naar Heerenveen

10 February 2023, 16:58 uur
Sport
mainImage
ANP
Quilindschy Hartman.

Feyenoord is zonder nieuwe blessuregevallen uit de slijtageslag in de KNVB-beker tegen NEC Nijmegen gekomen. Quilindschy Hartman heeft wel een dikke knie, maar trainer Arne Slot verwacht dat de linksback zondag inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Feyenoord wist woensdag NEC Nijmegen pas na strafschoppen uit te schakelen in de achtste finales van het bekertoernooi. Na reguliere speeltijd was de stand 2-2, na verlening 4-4. Het was een wedstrijd waarin Feyenoord bijna 120 minuten lang het doel van NEC-doelman Mattijs Branderhorst bestookte. "De jongens die 120 minuten hebben gespeeld, hebben vandaag een kwartiertje op het veld gestaan om de belasting wat naar beneden te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de spelers fit zijn voor zondag", zei Slot in de voorbeschouwing op het duel in Friesland.

De coach neemt Heerenveen, de nummer acht in de stand, heel serieus. "Gezien de moeite die wij hebben om wedstrijden te winnen, is er bij mij geen gevoel van: dat doen we even. Er zijn geen makkelijke tegenstanders."

De coach relativeerde overigens het fenomeen fitheid. "Sommige tegenstanders noemen onze ploeg een machine, maar we hebben de afgelopen weken ervaren dat je door blessures kan worden teruggeworpen in fitheid. Mede door die blessures is het steeds ingewikkelder om fitheid te behouden, zeker ook omdat we best veel spelers hebben die dit zware programma niet gewend zijn", aldus Slot.

Bij Feyenoord zijn verdediger Gernot Trauner en middenvelder Sebastian Szymanski al langer geblesseerd.


Door: ANP