Albrandswaards Dagblad | Feyenoord wint van Heerenveen en blijft in spoor Ajax
mainImage

Feyenoord wint van Heerenveen en blijft in spoor Ajax

22 september 2021, 23:08 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Feyenoord blijft meedoen in de strijd om de eerste plaats in de Eredivisie. De formatie van coach Arne Slot versloeg woensdag in het eigen stadion sc Heerenveen (3-1), enkele dagen na de ruime zege bij PSV (0-4). Van de vijf gespeelde wedstrijd wonnen de Rotterdammers er al vier. Alleen van FC Utrecht werd verloren. Het verschil met koploper Ajax is 4 punten, maar daarbij hebben de Rotterdammers nog een duel extra te gaan.

Guus Til zette Feyenoord na iets meer dan 10 minuten op voorsprong. De oud-speler van AZ, dit seizoen in de Europese kwalificatiewedstrijden ook al productief, schoot raak na terugleggen van de opgekomen back Marcus Pedersen.

Dat Pedersen speelde was een meevaller voor Feyenoord. De Noor was enkele dagen eerder in het ruim gewonnen duel met PSV geblesseerd geraakt na een botsing met ploeggenoot Gernot Trauner. Een dag voor de wedstrijd tegen de Friezen kon Slot nog niet met zekerheid zeggen of Pedersen zou kunnen spelen.

Feyenoord bleef ook de rest van het eerste bedrijf overheersen, al kwam Heerenveen er af en toe goed uit. Dat leidde tot twee mogelijkheden, beide keren voor Siem de Jong. De eerste keer schoot de oud-Ajacied via een tegenstander naast, de tweede keer raakte hij de bal niet goed.

Meteen na de hervatting leek het alsnog gelijk te worden. Bij een snel uitgevoerde counter werd Henk Veerman gelanceerd, de spits tikte de bal vervolgens over Justin Bijlow, maar ook over het doel heen.

Na bijna een uur spel maakte Bryan Linssen, terug als spits, op fraaie wijze de 2-0. Na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh tikte hij de bal achter het standbeeld langs in het doel. Frappant was dat eerder een treffer van de Iraniër was afgekeurd, omdat Linssen buitenspel stond. In de 82e minuut nam de spanning echter weer toe, door de 2-1 van Joey Veerman. Met zijn tweede en Feyenoords derde zorgde Til koppend voor de definitieve beslissing.

Voor Heerenveen was het de tweede nederlaag van het seizoen.


Door: ANP | Foto: ANP