Feyenoord wint van Borussia Dortmund en Duisburg

22 August 2020, 19:38 uur
Orange Pictures
Fer ontvangt de Cup of Traditions

Feyenoord heeft op een oefentoernooi in Duisburg van Borussia Dortmund en MSV Duisburg gewonnen. De twee wedstrijden, die slechts een uur duurden, maakten onderdeel uit van de zogenoemde Cup of Traditions. Steven Berghuis maakte in het tweede duel zijn rentree.

Feyenoord begon voortvarend aan het toernooi en had tegen Dortmund al na 35 minuten een riante voorsprong van 3-0 te pakken. Nicolai Jørgensen nam twee treffers voor zijn rekening in dat duel. Het andere doelpunt van Feyenoord werd gemaakt door Eric Botteghin. In de slotfase deed de Belg Axel Witsel nog iets terug namens Borussia.

In de laatste minuut kregen de Duitsers de kans terug te komen tot 3-2, maar keeper Justin Bijlow stopte een strafschop van Erling Haaland. Bijlow maakte pas zijn eerste minuten van de voorbereiding.

Bijna aansluitend trof Feyenoord Duisburg, dat met 2-1 werd verslagen. Jens Toornstra en Luciano Narsingh waren trefzeker in dat duel. Steven Berghuis deed bijna een half uur mee. De aanvoerder is hersteld van een luchtweginfectie. Nick Marsman kwam Bijlow vervangen.

Feyenoord had tot nog toe alleen in eigen stadion geoefend. Stadgenoot Sparta werd met 3-0 verslagen en tegen FC Twente bleef het 0-0.