Feyenoord wint dankzij drie rake afstandsschoten van Cambuur

20 February 2022, 16:56 uur
ANP
Cole Bassett van Feyenoord in duel met Doke Schmidt van SC Cambuur.

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen SC Cambuur zondagmiddag gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot kwam na een fout van verdediger Gernot Trauner nog wel op achterstand, maar had vlak voor rust alweer een voorsprong. Weer was middenvelder Orkun Kökçü belangrijk. Hij maakte in de met 3-1 gewonnen wedstrijd zijn vijfde doelpunt in vier wedstrijden.

De Kuip mocht voor het eerst sinds begin november weer vol. Het waaide hard en regende veel in Rotterdam, waardoor veel supporters met hun capuchon op de wedstrijd bekeken. Feyenoord was dominant en kreeg via Guus Til en Lutsharel Geertruida de eerste kansen. Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Trauner schatte een dieptebal van Cambuur verkeerd in, waardoor Tom Boere de bal kreeg. De spits, die sinds september niet had gescoord in de Eredivisie, speelde Trauner uit en schoot de bal langs doelman Justin Bijlow.

Luis Sinisterra zorgde er met een raak afstandsschot voor dat Feyenoord niet zo lang op achterstand stond. Een lastige pass van Kökçü nam de 22-jarige Colombiaan knap aan en hij schoot van buiten het strafschopgebied hard in de bovenhoek. Vlak voor rust bezorgde Kökçü Feyenoord de voorsprong, met opnieuw een schot van ver. Zijn poging belandde via Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch achter de doelman.

Hard schot

Alireza Jahanbakhsh was in de tweede helft trefzeker met een hard schot vanaf ongeveer 20 meter, dat via de onderkant van de lat in het doel belandde. Middenvelder Fredrik Aursnes pakte nog een gele kaart. Daardoor mist de Noor volgende week het uitduel met AZ. Een paar minuten voor tijd mocht de Amerikaan Cole Bassett zijn debuut maken bij de Rotterdammers.

Feyenoord staat 6 punten achter op koploper Ajax en heeft 2 punten voorsprong op PSV, dat derde staat. De Eindhovenaren spelen om 16.45 uur wel nog thuis tegen sc Heerenveen. Cambuur blijft 9e, maar heeft al meer dan twee maanden geen competitiewedstrijd gewonnen. In de laatste zeven duels werden 3 punten gepakt.