Feyenoord wint bij Sparta (1-3) en loopt nog verder weg bij Ajax

2 April 2023, 16:55 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft een enorme stap gezet op weg naar de zestiende landstitel. De Rotterdammers wonnen de derby van Sparta (1-3) en vergrootten daarmee de voorsprong op Ajax, dat niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, tot 8 punten. Nummer 3 PSV heeft ook 8 punten minder dan Feyenoord.

De Braziliaanse buitenspeler Igor Paixão, die de geschorste Oussama Idrissi verving, opende in de 12e minuut de score. Sparta-verdediger Mica Pinto zorgde er met een fraai afstandsschot voor dat Sparta langszij kwam (1-1). Vito van Crooij miste in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop voor Sparta.

Feyenoord besliste het duel na rust. Santiago Giménez zorgde in de 70e minuut voor een nieuwe voorsprong voor zijn elftal. David Hancko besliste het duel kort daarna met de 1-3.

Feyenoord, dat woensdag in de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax speelt, behaalde in 2017 voor het laatst de landstitel in de Eredivisie.