Feyenoord wil opheldering UEFA over tickets finale tegen AS Roma

10 May 2022, 20:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de Europese voetbalbond UEFA om opheldering gevraagd over de verkoop van duizenden kaarten voor de finale van de Conference League tegen AS Roma op 25 mei in Tirana. De vrije verkoop van duizenden kaarten ging woensdagmiddag om 12.00 uur van start zonder dat de Rotterdammers daarvan op de hoogte waren. Volgens Feyenoord wisten de supporters van AS Roma daar wel van en lijkt het er nu op dat die heel veel kaarten voor de finale hebben geclaimd.

"Als dat het geval is, is dat onacceptabel", laat de woordvoerder van Feyenoord weten. "Wij waren er zeer onaangenaam door verrast en hebben gelijk contact opgenomen met de UEFA. De voetbalbond zegt het te gaan onderzoeken en komt erop terug."

Feyenoord kreeg net als AS Roma ieder 3000 gratis kaarten voor de eindstrijd in de Arena Kombëtare in de Albanese hoofdstad, die plaats biedt aan 22.500 toeschouwers. Naast nog zo'n duizend kaarten die de clubs konden kopen en die volgens Feyenoord bestemd zijn voor sponsoren, partners en familie van de spelers en trainers, gingen er woensdag om 12.00 uur 8500 tickets in de vrije verkoop, meldde de UEFA op de website.

"Tot onze verrassing", zegt de woordvoerder van Feyenoord. "Dat de UEFA de andere kaarten in de verkoop gooit is prima, maar dan moet iedereen gelijke kansen krijgen om ze te kopen."

 


Door: ANP