Feyenoord wil het seizoen nog mooier maken in Rome

20 April 2023, 08:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan het seizoen nog mooier maken door ten koste van AS Roma de halve finale van de Europa League te bereiken. De aanstaande kampioen verdedigt vanaf 21.00 uur in een uitverkocht Stadio Olimpico een voorsprong van 1-0 op de huidige nummer 3 van de Serie A.

Trainer Arne Slot beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Hij mist alleen de geblesseerde Quinten Timber en Patrik Wålemark. Het lijkt erop dat hij voor dezelfde basisformatie als vorige week in De Kuip kiest. Dat zou betekenen dat Alireza Jahanbakhsh op de rechterflank weer de voorkeur krijgt boven Igor Paixão.

Bij AS Roma lijkt Paulo Dybala op tijd hersteld van een spierblessure die hij vorige week in De Kuip opliep. Mogelijk verschijnt ook Georginio Wijnaldum aan de aftrap.

Trainer José Mourinho benadrukte in zijn afsluitende persconferentie dat hij er ruim 67.000 spelers bij heeft. Hij doelde op de aanwezige toeschouwers in Stadio Olimpico, waar fans van Feyenoord niet welkom zijn. De Italiaanse politie sluit niet uit dat er toch honderden Nederlanders naar Rome komen. Met de inzet van 1500 agenten moeten grote ongeregeldheden worden voorkomen.


Door: ANP