Feyenoord vreest ernstige knieblessure voor Stengs

1 March 2024, 08:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot kon na de zege van Feyenoord op FC Groningen (2-1) in de halve eindstrijd van de KNVB-beker nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de knieblessure van Calvin Stengs. "Dat hij pijn heeft, dat is duidelijk", zei hij. "Jullie hebben hem ook zien huilen. Hopelijk was dat ook een beetje van de schrik."

Stengs raakte in de slotfase van de halve eindstrijd geblesseerd na een tackle van tegenstander Marvin Peersman. Hij was zichtbaar geëmotioneerd en ging met een brancard van het veld. Stengs greep naar een knie. Hij stond na de zomer van 2017 zo'n veertien maanden aan de kant met een zware knieblessure.

Slot was trainer van AZ toen Stengs zwaar geblesseerd raakte in een uitduel met PSV. "Na zijn knieblessure is hij een goede voetballer, maar voor zijn knieblessure was hij weergaloos", zei de coach. "Calvin had nu nooit bij Feyenoord gespeeld als hij niet zo'n zware knieblessure had opgelopen. Laat dit alsjeblieft niet weer een zware knieblessure zijn."

Stengs verscheen afgelopen zondag niet aan de aftrap van het uitduel met Almere City. "We moesten hem rust geven. Ik heb hem ook al een paar keer moeten wisselen", zei Slot. "We kijken naar hoe zwaar we iemand kunnen belasten. Stengs had behoefte aan rust, ook door zijn knie die soms opspeelt."

De kans lijkt klein dat Stengs zondag tegen PSV kan spelen. Quilindschy Hartman is mogelijk wel beschikbaar. De linksback ontbrak tegen FC Groningen omdat hij ziek was. Santiago Giménez was alleen geschorst voor het bekerduel met FC Groningen. Voor de geblesseerde Gernot Trauner en Justin Bijlow komt de topper tegen PSV te vroeg.

Koploper PSV verdedigt zondag een voorsprong van 10 punten op Feyenoord.
 

 


Door: ANP