Feyenoord volgend seizoen in beloftencompetitie

17 December 2019, 16:30 uur
Sport
mainImage

Feyenoord doet volgend seizoen mee aan de nieuwe beloftencompetitie voor spelers tot 21 jaar. De KNVB introduceerde maandag bij de bondsvergadering een nieuwe competitie.

Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht zijn al vertegenwoordigd in de eerste divisie, Feyenoord zag daar een paar jaar geleden vanaf en probeert nu op een andere manier uiteindelijk ook in de eerste divisie terecht te komen. Bij zijn aanstelling als algemeen directeur sprak Mark Koevermans al de wens uit om zo snel mogelijk met een beloftenteam te willen toetreden tot de eerste divisie.

Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard juicht de toetreding van Feyenoord toe. "Hiermee wordt de opleiding verlengd, wat inhoudt dat wij jeugdspelers meer kunnen bieden", aldus Brard. "De weerstand neemt toe en dat is goed voor hun ontwikkeling. Een beloftenteam in de voetbalpiramide betekent een goed podium voor onze spelers om zich te laten zien. Bovendien wordt de brug tussen de jeugd en Feyenoord 1 daarmee weer een stukje kleiner."

In de nieuwe onder 21-competitie kunnen clubs promoveren naar de tweede divisie en vanaf seizoen 2021-2022 naar de eerste divisie.