Feyenoord viert eenvoudige zege op Sparta in De Kuip

11 September 2022, 22:09 uur
ANP

Feyenoord heeft de stadsderby met Sparta Rotterdam zondagavond tot een goede einde gebracht. De ploeg van trainer Arne Slot vierde een eenvoudige zege in De Kuip (3-0) en blijft voorlopig de belangrijkste uitdager van koploper Ajax in de Eredivisie.

Feyenoord heeft na zes speelronden een achterstand van 2 punten op de rivaal uit de hoofdstad. PSV heeft weer een punt minder dan Feyenoord. De club uit Eindhoven ontvangt de verliezend finalist van afgelopen seizoen in de Conference League zondag in het Philips-stadion.

Feyenoord heeft op het eerste oog best weer een aardige selectie. Het is nu aan trainer Arne Slot om de vijftien aanwinsten goed in te passen. Hij baalt nog steeds dat er geen vervanger voor Fredrik Aursnes is gevonden, zo vertelde hij vlak voor de aftrap in een volle Kuip. Slot had graag Ramiz Zerrouki nog aan zijn selectie toegevoegd. Maar FC Twente wilde niet meewerken aan een transfer van de middenvelder. Een andere volwaardige vervanger bleek op het laatste moment ook niet beschikbaar.

Feyenoord startte zonder Sebastian Szymanski, de Poolse middenvelder die donderdag in het verloren duel met Lazio in de Europa League (4-2) geblesseerd afhaakte. Patrik Wålemark, ook nog basisspeler in Rome, kan nog geen twee duels in de week spelen. En linksback Quilindschy Hartman moest op de bank plaatsnemen omdat hij tegen Lazio voor het eerst in twee jaar een hele wedstrijd had gespeeld.

Feyenoord startte met Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi als buitenspelers. De Peruviaanse linksback Marcos López maakte zijn debuut als vervanger van Hartman. De thuisploeg kwam al na 6 minuten op voorsprong. Orkun Kökçü scoorde, op aangeven van Javairô Dilrosun.

Doelman Nick Olij van Sparta mocht zich aanrekenen dat zijn ploeg in de 35e minuut op een achterstand van 2-0 kwam. Hij gooide de bal zo maar in de voeten van Idrissi en verkeek zich vervolgens ook nog op een inzet van Dilrosun. Feyenoord speelde in de tweede helft in een lager tempo maar kwam nog wel op 3-0. De ingevallen Santiago Gimenez scoorde in de 73e minuut, op aangeven van Igor Paixão die tegelijkertijd met hem in het veld was gekomen.