Feyenoord verlengt contract trainer Arne Slot

25 February 2022, 14:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de optie in het contract van Arne Slot gelicht. De huidige verbintenis met de 43-jarige hoofdtrainer wordt daardoor met één jaar verlengd tot 2024. Tevens licht Feyenoord de optie in het contract van assistent-trainer Marino Pusic, die daarmee nu ook een verlengde verbintenis heeft tot 2024.
Onder leiding van Arne Slot en de vernieuwde technische staf maakt Feyenoord op meerdere vlakken een goed seizoen door. Zo wist Slot de aanvallende speelstijl waar hij bekend om staat te implementeren en werden daarmee goede resultaten geboekt. In de competitie bezet Feyenoord momenteel de derde plaats op minimale achterstand van de nummer twee. Ook werden meerdere spelers dit seizoen geselecteerd voor het nationale elftal van hun land.

Bovendien wist Feyenoord dit seizoen voor het eerst sinds 2014 Europees te overwinteren. Volgende maand mag de club aantreden in de achtste finales van de UEFA Europa Conference League. Feyenoord neemt het daarin op tegen Partizan Belgrado. Op donderdag 10 maart staat allereerst een uitwedstrijd in Servië op het programma, een week later wordt de return in De Kuip afgewerkt.

''Uiteraard zijn we tevreden over de prestaties van het eerste elftal onder leiding van Arne en zijn staf'', licht technisch directeur Frank Arnesen toe. ''Maar minstens zo blij zijn we met de groei die we zien in de groep, zowel van de ploeg als geheel als van individuele spelers. Dat is onmogelijk los te zien van de manier van spelen die Arne in korte tijd heeft geïntroduceerd bij Feyenoord. Ruim de helft van onze basis bestaat weer uit internationals, wat niet alleen de ontwikkeling van spelers en het elftal bevordert maar ook waarde creëert. Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord en Arne Slot goed bij elkaar passen. De rol van zijn stafleden, waaronder die van Marino Pusic, is daarbij ook zeer waardevol. De basis die dit seizoen onder leiding van Arne gelegd wordt is er een waar we de komende jaren graag op verder willen bouwen.''

Arne Slot is op zijn beurt blij met het vertrouwen dat uit het nu al lichten van de optie blijkt: ''Voor mij is dit een extra uiting van waardering en vertrouwen. Het is mooi dat de clubleiding, los van de huidige resultaten, juist de groei en het proces waar we mee bezig zijn benadrukt bij het lichten van deze optie. Dat is namelijk voor mij ook waar ik veel voldoening uit haal, omdat we daarmee een basis proberen te leggen voor de komende jaren om op verder door te kunnen bouwen. Bovendien ben ik heel blij dat met eerder het verlengen van het contract van John (de Wolf, red.) en nu ook de verbintenis van Marino de staf waar ik zo fijn mee samenwerk de komende jaren ook bij elkaar blijft.''

Eind oktober vorig jaar verlengde Feyenoord al het contract van assistent-trainer John de Wolf, van wie het contract nog tot 2025 doorloopt.


Door: Feyenoord.nl