Feyenoord-trainer Slot: mooie avond, ook dankzij Marseille

29 April 2022, 09:29 uur
Sport
mainImage
ANP
Feyenoord-trainer Arne Slot.

Feyenoord-trainer Arne Slot had zo veel kansen voor beide doelen gezien in het duel met Olympique Marseille dat hij even moest nadenken of de 3-2-zege van zijn ploeg in de eerste halve finale van de Conference League terecht was. "Ik heb zoveel plotwendingen gezien, dat het bijna onmogelijk is om te bepalen wat verdiend is. Maar uiteindelijk denk ik wel dat we recht hebben op de winst", zei Slot na een open duel tussen de Rotterdammers en de nummer 2 van Frankrijk.

Slot concludeerde dat het ook dankzij Marseille een mooie voetbalavond was geworden in De Kuip. "We spelen vaker aantrekkelijke wedstrijden, maar voor een echt mooi duel heb je wel twee teams nodig die willen voetballen. Zij kozen extreem voor de opbouw van achteruit, waar ze heel goed in zijn. Druk zetten is onze grote kracht. Zo probeerden we ze op hun helft tot fouten te dwingen."

Slot sprak van een "prima uitgangspositie" waarmee zijn ploeg volgende week naar Marseille afreist. "Zeker gezien deze tegenstander met zo veel kwaliteiten. Maar dat is logisch op dit niveau. Laten we het er op houden dat we nu 50 procent kans hebben om de finale te bereiken. We hebben zo'n geweldig publiek. Het was in deze wedstrijd niet moeilijk om maar te blijven gaan. Dat moet volgende week ook weer in Marseille. Maar we hebben in Europese uitwedstrijden al bewezen dat we dat kunnen. Tegen zo'n goede ploeg als Marseille hebben we dit seizoen nog niet gespeeld in Europa."

Slot zag Cyriel Dessers zijn negende en tiende doelpunt in de Conference League maken. Feyenoord slaagde er vorig jaar zomer op het allerlaatste moment in hem te huren van Racing Genk. "Ik zag aanvankelijk een rol als invaller voor hem", zei Slot. "Maar hij laat zien dat hij ook als basisspeler kan presteren."

Feyenoord kan Dessers aan het einde van het seizoen voor 4 miljoen euro overnemen. "Als je naar zijn doelpunten kijkt, dan wordt hij steeds goedkoper", zei Slot. "Maar Feyenoord heeft nog steeds dezelfde financiële mogelijkheden. Daarom vind ik het ook zo knap dat we in een Europese halve finale staan. De laatste Nederlandse club die dat presteerde was Ajax. Maar die hadden toen heel veel geld uitgegeven. Wij hebben vorig jaar eigenlijk nog moeten bezuinigen."


Door: ANP